ISOC Norge var på ICANN58 i København

Nestleder Salve J. Nilsen ble sendt til ICANN58 i København for å knytte kontakter og generelt samle inntrykk og informasjon.

ICANN At Large

  • ICANN sin organisasjon for innspill fra «vanlige brukere», ICANN At Large ble opprettet for å gi en mer demokratisk beslutningsprosess rundt viktige avgjørelser som påvirker internett. Innenfor ICANN finnes mange arbeidsgrupper, og flere av dem kan være interessante for norske ISOC medlemmer, selv om Norge er representert der bl.a. med UNINETT Norid og Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (NKOM, tidl. Post- og teletilsynet).
  • Vanlige brukere kan få tilgang til arbeidsgruppene og ICANN At Large via personlig medlemskap eller medlemskap gjennom Regional At-Large Organizations (RALO). Vår region er EURALO, og vi har kommet i kontakt med med organisasjonens leder, Olivier Crepin-LeBlonde, som også har vært leder i ISOC-UK. Styret i ISOC Norge har bestemt seg for å undersøke medlemskap EURALO nærmere.
  • For en innføring til ICANN og organisasjonene så anbefaler vi videoen Participating in IG organizations and processes: https://www.youtube.com/watch?v=fgObQAdeWS8

Aktiviteter i ICANN At Large

Noen bilder fra ICANN58

Bastiaan Goslings, Salve J. Nilsen, Olivier MJ Crépin-Leblond og Adam Peake

Tidl. styreleder i ISOC Norge, Steinar Grøtterød, og Salve J. Nilsen

Yrjö Länsipuro, Salve J. Nilsen og [uidentifisert]

Tivoli-Gardens Tambourkorps underholder under åpningssermonien

Bli med og påvirke fremtiden til internett!

Hvis du lurer på deltagelse i ICANN At Large, ta kontakt med styret i ISOC Norge <board@isoc.no>.